Leeuwarden, hoofdstad van Friesland, Hofstad van het Noorden, verrassende boetiekjes, spetterende evenementen, boeiende musea, start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht en een historische binnenstad met meer dan 500 monumenten. Kom eens langs!

Winkelen
De Friese hoofdstad is een funshopstad bij uitstek. Al tot twee keer toe is ‘De Kleine Kerkstraat’ verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland’. Hier vind je tal van bijzondere en unieke boetiekjes, van streekproducten tot aan designwinkels. Vanaf het station ben je in enkele minuten in het centrum.

Horeca
Het centrum kent tal van leuke restaurants en kroegen waar je lekker kunt zitten met uitzicht op de grachten of op een van de mooie stadspleinen. De stad kent ook twee grote poppodia, Poppodium Romein en Podium Asteriks, waar artiesten en nieuwe muziektalenten voorbijkomen.

Openbaar vervoer
Leeuwarden is te bereiken per bus (Qbuzz) en trein met de vervoersmaatschappijen NS en Arriva. Actuele reisinformatie vindt je op 9292ov.nl.

Je fiets stal je voor niets
Stal je fiets of scooter gratis in de bewaakte fietsenstalling op het Wilhelminaplein of in de Sint Jacobsstraat.

Parkeren
Leeuwarden heeft vier parkeergarages (Zaailand, Oldehoofsterkerkhof, Klanderij en Hoeksterend). Parkeergarage Zaailand is 24 uur per dag open en bij de andere drie kun je altijd uitrijden. Parkeren kan in Leeuwarden heel voordelig.

Plattegrond binnenstad Leeuwarden

Plattegrond binnenstad Leeuwarden

 

Deel deze pagina via: