Poster-releaseparty28-11-13 (1)

Op 28 november komt de nieuwste single van De Kast,‘Schoon’, uit, waarvan de opbrengst naar Serious Request gaat.

Het nummer is speciaal geschreven voor het goede doel en is toegespitst op het thema van dit jaar: het tegengaan van kindersterfte door diarree. Schoon drinkwater is hierbij essentieel.

De ‘B-kant’ is ‘Mei-inoar Ien’, het lied dat Syb samen met een Tweebaksmarkt vol koorleden zong bij de opening van het Provinsjehûs door Koningin Beatrix in 2012. Het nummer werd zo goed ontvangen dat een uitgave door De Kast niet kon uitblijven, en waarom dan niet voor een prachtgelegenheid als Serious Request.

Muzikale Elfstedentocht op 19 december

Onder de noemer Syb’s Request brengt Syb van der Ploeg de single op spectaculaire wijze door heel Fryslân aan de man! De hele provincie wordt op donderdag 19 december doorkruist. Afwisselend op skeelers, de fiets en benenwagen bezoekt de zanger de elf steden; hij treedt onderweg op. Syb speelt dan de twee songs van de single en doet per opbod een verzoeknummer. Alles voor Serious Request, natuurlijk.

Syb brengt bekende gasten mee, en ook de koren die bij de opening van het Provinsjehûs de Koningin toezongen, zijn weer van de partij.
Uiteraard treedt De Kast ook op. De single is dan ook live te horen.

Syb in het Glazen Huis

Op woensdag 18 december betrekken de 3FM-dj’s het Glazen Huis. In de nacht daarop, donderdag 19 december dus, klopt Syb aan bij de heren. In het Glazen Huis bindt hij onder streng toeziend oog van Elfstedenvoorzitter Wiebe Wieling de skeelers onder. Om 05.30 uur – de officiële starttijd van de Tocht der Tochten – rijdt de zanger richting eerste stempelpost Sneek en rijdt zijn monstertocht.

In de avond komt Syb na een lange, zware onderneming terug in Leeuwarden, waar hij de bij elkaar gezwoegde en gezongen donatie bij het Glazen Huis aflevert.
Natuurlijk is er ook een groot slotoptreden van De Kast!

Meer informatie volgt op www.fryslan.nl/sybsrequest, maar nu is al zeker dat het dan niet hoeft te vriezen om kippenvel te krijgen!

 

Persbericht: Provincie Pryslân, 22 november 2013.

 

 

Deel deze pagina via:


2 reacties op “Syb’s Request: single De Kast en Elfstedentocht Syb”

  1. Mooie actie Syb van der Ploeg

  2. Wij zijn erbij! Mooi gebaar.
    topactie