Vrijdag 6 december is de grande finale veiling in De Blokhuispoort voor Serious Request 2013.

Al vanaf februari 2013 zet de organisatie van de veiling: MAS Outreach, De Blokhuispoort en WINI communicatie, zich in voor Serious Request 2013. De veiling, de fooien van Café de Bak en de verkoop van het ’Serious Request 2013′ broodje’ van het café heeft al meer dan 23.000 euro opgebracht. Op 6 december, tijdens de laatste veiling, gaat de organisatie er van uit nog een flink bedrag bij elkaar te krijgen, om zo een mooie cheque aan te bieden bij Het Glazen Huis. Voor deze veiling wordt samengewerkt met Fryslan Fietst Foar 3FM. Zij brengen bijzondere veilingitems in op sportgebied.

Grande Finale

Voor deze laatste veiling verwachten we een grote opkomst. Vandaar dat Wiersma Tenten een speciale tent op het plein heeft geplaatst, waarin we naast de veiling een spectaculair programma bieden. Allereerst is er een optreden van Femmes Vattaal, de stoere dames die op olievaten de mooiste ritmes toveren. Ook de Bogerman Big Band, zangeres Janice en Danny Panadero zijn van de partij. In de pauze kan iedereen genieten van een heerlijk snertbuffet. Na afloop maken DJ’s De Plaatwerkers het feest compleet.

Veilingmeesters gebroeders Anker
De gebroeders Anker, die in februari zijn gestart met de veiling, zullen ook deze veiling weer als veilingmeester fungeren. Met het duo belooft het een gezellige en komische avond te worden, met maar één doel; zoveel mogelijk geld ophalen voor de vele kinderen die op dit moment sterven aan diarree.

Dagelijks sterven 2.200 kinderen aan diarree
Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2.200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Wat doet het Rode Kruis aan diarree
Om besmetting van de jongste, meest kwetsbare kinderen binnen een gezin te voorkomen, helpt het Rode Kruis niet alleen het gezin, maar de hele gemeenschap. Door te zorgen voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en zoiets simpels als een stuk zeep. Verder geven ze ouders en kinderen training en informatie over hygiëne en zorg voor zieke kinderen met diarree.

3FM aanwezig met unieke items
Ook bij 3FM is de veiling niet onopgemerkt gebleven. Wilbert Mutsaers, zenderdirecteur van 3FM, zal tijdens deze laatste veiling twee unieke items veilen. Zo uniek dat deze pas tijdens de veiling bekend gemaakt worden.

Kortom kom op vrijdag 6 december vanaf 17:00 uur naar De Blokhuispoort voor de laatste veiling, waar we letterlijk gaan knallen met een optreden van Femme Vattaal, De Bogerman Bigband, Janice en Danny Panadero,  waar je lekker kunt smikkelen van de snert van De Echte Groenteman uit de Oosterstraat, dansen op de beats van De Plaatwerkers, maar vooral kunt bieden op unieke items.

Persbericht: Wini Communicatie, 29 november 2013.

Deel deze pagina via:


Reacties zijn gesloten.