Grande finale veiling in De Blokhuispoort voor Serious Request 2013 brengt totaal veilingen op een eindstand van 35.056,21 Euro

Al vanaf februari 2013 zet de organisatie van de veiling: MAS Outreach, De Blokhuispoort en WINI communicatie, zich in voor Serious Request. De veiling, de fooi van Café de Bak en het Serious Request broodje van het café heeft in 2013; 35.056,21 euro opgebracht. Een geweldig resultaat na een jaar lang hard werken.

Op vrijdag 6 december was de laatste veiling. Veilingmeesters, De Gebroeders Anker, leiden de veiling weer op spectaculaire wijze. De items waren ook weer heel bijzonder te noemen. Zo ging een weekje Oostenrijk voor 6 personen voor een recordbedrag van € 1200,- weg. Ook de andere items zoals; een workshop op het Bolswarder Skutsje € 310,-, het schaatspak van de BAM ploeg € 170,-, een optreden van Femme Vattaal en nog veel meer weg met een totaal opbrengst van € 650,-.

3FM aanwezig met unieke items

Ook bij 3FM is de veiling niet onopgemerkt gebleven. Heel uniek en bijzonder was het item dat Wilbert Mutsaers, zenderdirecteur van 3fm inbracht: een exclusieve rondleiding door het Glazen Huis. Dit fantastische item bracht 750 euro op.

Voor de veiling van 6 december werd samengewerkt met Fryslan Fietst Foar 3FM. Zij brachten bijzondere veilingitems in op sportgebied.

De opkomst was boven verwachting. Wiersma Tenten had een speciale tent op het plein geplaatst, waarin naast de veiling een spectaculair programma geboden werd. Allereerst was er een optreden van Femmes Vattaal, de stoere dames die op olievaten de mooiste ritmes toveren. Ook de Bogerman Big Band met zangeres Janice en Danny Panadero waren van de partij. Net als alle veilingmeesters die het afgelopen jaar hun best hebben gedaan. In de pauze kon iedereen genieten van een heerlijk snertbuffet. Na afloop maakten de DJ’s  De Plaatwerkers het feest compleet.

Dagelijks sterven 2200 kinderen aan diarree

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Wat doet het Rode Kruis aan diarree

Om besmetting van de jongste, meest kwetsbare kinderen binnen een gezin te voorkomen, helpt het Rode Kruis niet alleen het gezin, maar de hele gemeenschap. Door te zorgen voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en zoiets simpels als een stuk zeep. Verder geven ze ouders en kinderen training en informatie over hygiëne en zorg voor zieke kinderen met diarree.

De organisatie wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet en bijdrage aan dit resultaat. In het bijzonder willen wij de medewerkers van Café de Bak bedanken welke alle fooi van het afgelopen jaar aan het goede doel, kinderen die sterven aan diarree, van Serious Request hebben gegeven.

Persbericht: Wini Communicatie, 6 december 2013.

Deel deze pagina via:


Reacties zijn gesloten.